Проект “Сцена за трансгранична култура“

В рамките на проект “Сцена за трансгранична култура“ с акроним CULSTAGE, финансиран по програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A „Гърция-България 2014-2020“ на 30 и 31 август 2020 г. се състоя традиционният религиозен празник „Света зона“ в гр. Мелник
декември 21, 2020
Литературен конкурс „Аз се раждам-светлина да ви давам“
януари 18, 2021
Покажи всички

Проект “Сцена за трансгранична култура“

В рамките на проект “Сцена за трансгранична култура“ с акроним CULSTAGE, финансиран по програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A „Гърция-България 2014-2020“ на 30 и 31 август 2020 г. се състоя традиционният религиозен празник „Света зона“ в гр. Мелник, съпътстван от изложба, организирана също в рамките на проекта, на която бяха показани фотоси от емблематични църкви и манастири за региона, както и изключително ценни църковни книги и учебници, някои от които на повече от 100 г. За събитието бе заснет филм, озвучен на три езика – български, гръцки и английски, който може да бъде гледан в you tube на следните линкове:

https://youtu.be/iB5tLkExbxo- BG

https://youtu.be/5irGqueNIfo – ENG

https://youtu.be/_n72jBghq2k- GR

Бе извършено също професионално заснемане на съпътстващата изложба, организирана във фоайето на НЧ „Емануил Васкидович – 1886“, гр. Мелник. Част от фотосите, които предават атмосферата на събитието можете да видите в публикацията.

Celebration_Sveta_zona_ENG

Sveta Zona_BG