Танцова формация „Хоуп” се завърна с 6 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медала от международен турнир в Пловдив

Народно читалище „Отец Паисий-1919”, гр. Сандански проведе среща с доцент Георги Бърдаров и неговия дебютен роман „Аз още броя дните”
февруари 24, 2017
Народно читалище „Отец Паисий“ проведе „народна седянка“
април 24, 2017
Покажи всички

Танцова формация „Хоуп” се завърна с 6 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медала от международен турнир в Пловдив

Танцова формация „Хоуп” при Народно читалище „Отец Паисий-1919” взе участие на седмия международен танцов фестивал „Пловдив-древен и вечен”, който се проведе на 1 и 2 април в града под тепетата. Санданската формация се представи изключително, като 70-те танцьори се наредиха в челната тройка във всичките изпълнения, с които участва формацията.

В първия състезателен ден, в стил „етно танц”, публиката бе завладяна от „Танцът на келтите”, който се нареди на първа позиция. В стил MTV медалите и купите валяха един след друг. Снежана Андреева се окичи със сребро при мини солата. Александър Джаков прибави заслужено злато към колекцията на формацията със своето соло, във възраст мини. Теодора Шаламандова и Валентина Харизанова направиха страхотен дебют при юношеските дуети и се качиха на най-виското стъпало от общо шест дуета от България и Румъния. След сериозна конкуренция при групите, момчешкият състав на формацията, който за пръв път се яви на състезание, заслужи бронзовата купа при децата, а „Минионите”- среброто при юношите. Силно присъствие показаха санданчани и във формациите. Изпълненията „Детска площадка”- възраст  мини, „Супер момичета”,- деца и „Хотелът”- юноши грабнаха заслужено най-високото отличие.  Във втория състезателен ден, Танцова формация „Хоуп” извоюва още един сребърен и един бронзов медал с хотреографиите „Господарката на злото” и „Алиса в страната на чудесата”, но в стил „Оупън”, възрасти мини и деца. Всички танци получиха квоти за участие на международния танцов фестивал „Храмът на Кибела”,Кранево 2017.

„Благодаря на децата за упоритостта и ги поздравявам за прекрасното представяне. Благодаря и на родителите им за страхотната агитка и подкрепа, както и на всички допринесли за добрите ни резултати.” , каза Невена Станкова-Смилянска- ръководител на формацията.