Народно читалище „Отец Паисий-1919”, гр. Сандански проведе среща с доцент Георги Бърдаров и неговия дебютен роман „Аз още броя дните”

Юбилеен концерт на женска фолклорна група „Здраве“ и група за стари градски песни „Младост“
декември 5, 2016
Танцова формация „Хоуп” се завърна с 6 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медала от международен турнир в Пловдив
април 3, 2017
Покажи всички

Народно читалище „Отец Паисий-1919”, гр. Сандански проведе среща с доцент Георги Бърдаров и неговия дебютен роман „Аз още броя дните”

Доцент Георги Бърдаров – преподавател в катедра Социално-икономическа география в Геолого-географския факултет на Софийския университет, бе гост на Библиотеката в град Сандански, където презентира дебютния си роман „Аз още броя дните”, спечелил „Ръкописът” на БНТ. Бърдаров бе представен от състудентката си Христина Москова – преподавател по география в гимназия „Яне Сандански”. Писателят не скри вълнението си, че за него тази среща е една от най-емоционалните, защото той самият е роден в близкото село Кулата и тук се чувства като у дома си.

Георги Бърдаров е автор на много научни трудове. Сценарист е на телевизионните предавания „Стани богат“, „Столът“, „Това го знае всяко хлапе“, „Аз обичам България“. Трикратен победител е в състезанието за оратори, презентатори и разказвачи „Майстор на думите“. Разказът му „За петата ракия или колко е хубав животът“ е най-четения български разказ в интернет.

Романът „Аз още броя дните“ е неговият първи роман. Това е една история за война и за любов – за най-хубавото и най-лошото в човека. Авторът сам направи обстойна презентация на романа си с много снимков материал и разказ за това как се срещал и интервюирал реални хора – участвали в събитията в Сараево. В продължение на почти час цялата аудитория беше заинтригувана от неговия емоционален разказ.