Ансамбълът на Сандански отново е на първо място от участие в конкурсна фолклорна програма

Китаро-мандолинният оркестър към Народно читалище „Отец Паисий-1919”, гр. Сандански отпразнува своя 40-годшнен юбилей
октомври 11, 2016
Танцова формация „Хоуп” се завърна със сребро от Международен турнир в Румъния
ноември 22, 2016
Покажи всички

Ансамбълът на Сандански отново е на първо място от участие в конкурсна фолклорна програма

Ансамбълът за народни песни и танци „Никола Вапцаров“ към Народно читалище „Отец Паисий-1919“, гр. Сандански, с ръководител Гергана Костадинова, се класира на първо място от участието си в конкурсната програма на XIII Международен фолклорен фестивал ”Малешево пее и танцува”, село  Микрево, община Струмяни. Заслужената награда бе извоювана в категория за танцово изпълнение – ансамбли – обработен фолклор, където взеха участие още много ансамбли от страната и чужбина. На фестивалната сцената ансамбълът  представи програмата „Пиринска китка“, в която се включиха всички звена от ансамбъла – танцовият състав с ръководител Гергана Костадинова, мъжката фолклорна група с ръководител Росен Катеринкин, женският народен хор с ръководител Магдалена Танчева и оркестърът с ръководител Александър Харизанов.

Възпитаниците на Магдалена Танчева – Анабел и Дарина Дамянови, пък се класираха на трето място в категория вокално изпълнение до 18 години.

Ансамбълът от Сандански всяка година ни изненадва приятно, с това което показва на фестивалната сцена – коментираха от журито.

„През тази година съставът успя да спечели многото първи награди от участия в национални  и международни фолклорни конкурси. Това е безспорно доказателство за високото изпълнителско майсторство на нашите самодейци в областта на българския фолклор. С цялата си творческа и читалищна дейност показваме, че българските културни и духовни традиции продължават да са живи и да съхраняват националната ни идентичност и защита на българщината”, каза председателя на Народно читалище „Отец Паисий-1919” – Атанас Стоянов.