Хоуп с три златни и един сребърен медал от световен конкурс по танци

Специална награда за високи художествени постижения получиха фолклорните състави от читалището
юни 4, 2015
Вокална група „Звънче” се завърна с две награди от участието си в VІ Международен фестивал за млади изпълнители „Дъга над Клептуза”
юли 20, 2015
Покажи всички

Хоуп с три златни и един сребърен медал от световен конкурс по танци

Хип-хоп групата The Hopers при Народно читалище „Отец Паисий-1919” се завърна с изключителен успех от световния конкурс по танци Dance World Cup 2015, който се проведе от 27 юни до 4 юли в Румъния. За столицата Букурещ заминаха 37 танцьора от три възрастови групи (Lil Hopers- деца, Juniors- юноши и The Hopers- младежи).

В първия ден от състезанието Гергана Стоилова спечели златен медал и развя българския флаг под звуците на химна ни. 11-годишната Гергана се пребори с конкуренцията в категория „соло” и остави след себе си 8танцьори от Англия, Испания, Южна Африка, Румъния и Австрия. Груповото изпълнение на най-малките от Lil Hopers не можа да влезе в челната тройка, но танцьорите се представиха достойно.

През втория ден от престоя в Букурещ формацията направи туристическа обиколка на най-големите забележителности в центъра на града. В третия ден на състезанието момичетата от Juniors и The Hopers дадоха всичко от себе си и резултатът бе на лице. Със злато се окичи  дуетът Валентина Станкова и Александра Равначка.  Техният пример последва и триото при юношите- Беатрис Тотева, София Спасова и Елена Димитров, които сред солидна конкуренция отново заслужиха златното отличие. Юношите от The Hopers Juniors останаха седми от 18 изпълнения, но се представиха повече от отлично и дадоха всичко от себе си.

В края на награждаването големите момичета от The Hopers впечатлиха с изпълнението си като последен,  четиринайсети стартов номер, и грабнаха среброто.

„Всички сме много горди с  танцьорите. Благодарение на  средствата, осигурени от родителите на децата, от Народно читалище „Отец Паисий-1919” и благотворителните концерти на формацията, успяхме да заминем и доказахме, че има защо да се подкрепят подобни начинания. Да чуеш българския химн е невероятно чувство. Благодаря на семейството ми за огромната помощ. Трябва цял Сандански да се гордее с тези деца и да ги подкрепя безрезервно”, сподели ръководителката на формацията Невена Станкова.