Ансамбъл за народни песни и танци „Никола Вапцаров“ се завърна от участие в ІІ Международен фестивал „Лято в Будапеща“

Фестивал на детското творчество в Сандански
май 30, 2014
Народно читалище „Отец Паисий-1919“
октомври 23, 2014
Покажи всички

Ансамбъл за народни песни и танци „Никола Вапцаров“ се завърна от участие в ІІ Международен фестивал „Лято в Будапеща“

Посланикът на Република България в Унгария – Бисерка Бенишева поведе пиринско хоро под музикалния съпровод на оркестъра и колоритните гласове на мъжката фолклорна група към Народно читалище „Отец Паисий-1919”, гр. Сандански. Това стана на ІІ Международен Фестивал „Лято в Будапеща”, който се проведе в унгарската столица на 4 и 5 юли 2014 година. Изяществото и красотата на пиринския фолклор, в изпълнение на Ансамбъла за народни песни и танци „Никола Вапцаров” при читалището грабна публиката с неповторимите български ритми.

Посланик Бенишева приветства всички българи, участвали във фестивала. На сцената в Будапеща се изявиха също състави от Русия, Украйна, Латвия, Полша, Гърция и Унгария.  

Блестящото представяне на ансамбъла от читалището провокира появата на още покани за участия в международни фестивали. Туристи от цял свят, дошли на посещение в забележителната Будапеща, желаеха да се снимат с българските самодейци, облечени в традиционни народни носии.

Групата от Сандански, която беше водена от Председателя на Народно читалище „Отец Паисий-1919”, г-н Атанас Стоянов се завърна с хубави спомени и нови приятелства с хора от цял свят.