Солистите от Детски народен хор „Славей” се завърнаха с награди от третото издание на конкурса „Звезди в радиото“

Детски народен хор „Славей“ с медали от „Орфеева дарба“
март 21, 2013
Народно читалище „Отец Паисий – 1919“ град Сандански
април 23, 2013
Покажи всички

Солистите от Детски народен хор „Славей” се завърнаха с награди от третото издание на конкурса „Звезди в радиото“

 

За пореден път малките самодейци от Детски народен хор „Славей” към Народно читалище „Отец Паисий”, с ръководител Магдалена Танчева се завърнаха с награди от Конкурса за млади изпълнители „Звезди в радиото“, организиран от Радио Благоевград и НХГ „Св.Св.Кирил и Методий“ – Благоевград.

Мария Костадинова от село Лебница стана победител в раздел „Фолклор” и за награда получи песен, продуцирана от БНР – Радио Благоевград, диплом и професионален звукозапис в Музикално – продуцентски комплекс на Радио Благоевград.

Снежана Карамфилкова от село Ново Делчево получи специалната награда на конкурса: участие в Детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа”, организиран от КНСБ и сдружение „Благотворителен фонд проф. Желязко Христов”.

Диплом и предметна награда за отлично представяне получиха Иван Панайотов, Анабел Дамянова и Елена Георгиева.

Председателят на Народно читалище „Отец Паисий-1919” – Атанас Стоянов за втори път, в рамките на един месец, поздрави ръководителката на детския народен хор Магдалена Танчева за отличната й работа и постигнати високи резултати на конкурсната сцена.

Солистите от Детски народен хор „Славей” се състезаваха с още 80 връстници, в това число участници от съседните Гърция и Македония.

Журито бе в следния състав: композиторът Валери Димчев, диригентът на Биг Бенд Благоевград Борис Янев, директорът на Радио Благоевград Елисавета Каменичка, директорът на НХГ „Св. Св. Кирил и Методий” Марин Митов, музикантът Емануил Манолов.

Официалното връчване на наградите ще бъде реализирано на Тържествен концерт на 25.04.2013 г. от 18.00 часа в Концертното студио на Радио Благоевград.