Санданската група The Hopers осъществи мечтата си- републикански шампиони!

415 лв. за децата от Дневен център „Света Неделя”
май 23, 2012
Детски народен хор „Славей” спечели първа награда от Фолклорен фестивал „Слънце иде”
юни 26, 2012
Покажи всички

Санданската група The Hopers осъществи мечтата си- републикански шампиони!

Хип-хоп групата The Hopers се завърна вчера с три първи  и две втори места от осмия национален танцов шампионат по хип-хоп, който се проведе на 9 юни в столицата. В мероприятието, организирано от Българската Спортна Танцова Федерация, участваха над 10 колектива от цялата страна.

Състезателния ден традиционно  започна със солата и дуетите във всички възрастови категории. При 9-11 годишните солистките Стефани Върколова и Тони Ангелова се наредиха на 4  и 6 място съответно, при доста тежка конкуренция. Дуетът Тони Ангелова/Ивана Харизанова пък заслужено грабнаха златния медал в същата възрастова категория. Солистката Николина Траянова стана вицешампион при 12-15 годишните, а дуетите Бетрис Тотева/ София Спасова и Велизара Шаварска/Илияна Шапкова се наредиха на 5 и 6 място. Дуетът на Валентина Станкова и Александра Равначка останаха четвърти при най-големите.

През втората част от деня зрителите в зала „Христо Ботев” се насладиха на малките групи и формациите. При 9-11 годишните Lil Hopers станаха втори. При 12-15 годишните The Hopers Juniors се изкачиха на най-високото стъпало на почетната стълбичка. Същия пример последваха и най-големите от The Hopers, който сбъднаха своята мечта- те станаха републикански шампиони за 2012.

„Изключително съм доволна от представянете на децата. Тазгодишната ни цел се сбъдна. Приключваме един победен танцов сезон, окичен с много купи и медали. Каним всичките ни приятели на заключителния ни концерт, който ще се проведе на 1 юли от 20:00 в Летния театър на град Сандански. Дано времето не ни попречи да ви представим спектакъла ни „Мисия Хоуп”. Ако пък да, събитието ще се проведе в  Дома на културата.”, споделя ръководителката Невена Станкова