Лекция за ЕС бе изнесена в читалищната библиотека

Поетична среща под наслов „Вино и любов“
февруари 15, 2012
Празнично утро „Бели и червени” бе проведено в библиотеката
март 1, 2012
Покажи всички

Лекция за ЕС бе изнесена в читалищната библиотека

Днес (20.02.2012 г.), в Библиотеката при Читалище „Отец Паисий – 1919” бе изнесена лекция на тема „Работа на европейските институции”. Инициативата бе подета от Европейски клуб „School junior” към Гимназия „Яне Сандански”, с ръководител Емилия Пенева. Лекторката, Йорданка Нонева – студентка по право в СУ „Климент Охридски”, по интересен и интригуващ начин с помощта на мулти медия представи презентация и сподели личните си впечатления от посещението си в Брюксел. Тази лекция е втората по ред от серия лекции за европейските институции. Първата бе проведена на 23 януари. Тогава младежите се запознаха с Историята на ЕС. На 27 февруари ще бъде завършен лекционният курс с темата „Възможности за реализация на младите хора”.

 Емилия Пенева изказа благодарност на целия екип на библиотеката при НЧ „Отец Паисий-1919” за доброто обслужване и предоставената възможност за ползване на зала, техника и материали.

Клуб „School stars”  е създаден на доброволни начала с основна цел споделяне на европейските ценности. В клуб „School stars” членуват младежи, които имат повишен интерес към знание за Европейсия съюз. Сформира се през ноември месец 2011 година. Регистриран е в Националната асоциация на българските европейски клубове със седалище София.