35-годишен юбилей на Китаро-мандолинния оркестър

Вокална група „Звънче” е сред десетте финалисти, които ще участва в надпревара за българска детска песен на Евровизия 2011
септември 30, 2011
Информационен ден за библиотеките
ноември 3, 2011
Покажи всички

35-годишен юбилей на Китаро-мандолинния оркестър

Повече от  200 почитатели  на класическата музика в град Сандански се стекоха в събота в конферентната зала на Интерхотел „Сандански”, за да се насладят на изпълненията на китаромандолинни оркестри от Македония, Пазарджик, Благоевград, Петрич и Сандански. Повод за проявата бе 35-годишния юбилей на Китаро-мандолинния оркестър към Народно читалище „Отец Паисий-1919”, с диригент Стефан Борилов и художествен ръководител Василка Манолева. Музикалното събитие беше организирано от Община Сандански и Народно читалище „Отец Паисий-1919”. Участниците зарадваха зрителите с богата и разнообразна музикална програма. Юбилейната вечер откри председателят на НЧ „Отец Паисий-1919” Атанас Стоянов, който пожела на юбилярите заедно с техния диригент Стефан Борилов да бдят над културното и духовното в община Сандански.

За празничното събитие пристигнаха много цветя и поздравителни адреси – от Андон Тотев – кмет на община Сандански, Министерство на културата, Съюза на Народните читалища  и от редица читалища в България. От името на председателя на Съюза  на народните читалища беше връчена грамота на Стефан Борилов за дългогодишна творческа дейност.

На финала на тържественото събитие г-н Атанас Стоянов – председател на Народно читалище „Отец Паисисй-1919”, удостои всички участници с грамоти и почетния знак на читалището, като по този начин изказа благодарност за приноса им в културното дело и развитието на китаро-мандолинното изкуство.