Вокална група „Звънче” е сред десетте финалисти, които ще участва в надпревара за българска детска песен на Евровизия 2011

13-ти Международен фестивал за автентичен фолклор Дорково 2011
август 2, 2011
35-годишен юбилей на Китаро-мандолинния оркестър
октомври 10, 2011
Покажи всички

Вокална група „Звънче” е сред десетте финалисти, които ще участва в надпревара за българска детска песен на Евровизия 2011

Вокална група „Звънче”  се класира за участие във финала на Конкурса по БНТ1 за българска детска песен на Евровизия 2011. В надпреварата ще се състезават 10 песни, в изпълнение на деца  между 10 и 15 години. Изборът на песента победител в националния конкурс ще се реши от Жури и зрители. Изпълнението на песните ще се излъчва пряко по „БНТ 1“ и „БНТ Свят“. Зрителите ще оценяват песните по време на прякото предаване по „БНТ 1“ и „БНТ Свят“ на съобщени предварително телефони с изпращане на SMS. На първо място ще се класира песента получила най-много точки.

Представителят на България ще има възможността да участва в цялостната програма на Детския песенен конкурс на Евровизия, която ще се състои в столицата на Република Армения – гр. Ереван на 3 ноември.

България ще участва за трети път в европейския конкурс. През 2007 в Ротердам (Холандия) песента „Бонболандия”, изпълнена от детската музикална формация „Бон-Бон”, се класира на седмо място. В Кипър през 2008 г. Кръстияна Кръстева изпълни песента „Една мечта” и зае 15-то място.