Активен творчески процес в Читалище „Отец Паисий“

Днес се навършват 140 години от рождението на композитора Франц Лехар
април 30, 2010
Национална библиотечна седмица 17-22 май 2010 г.
май 12, 2010
Покажи всички

Активен творчески процес в Читалище „Отец Паисий“

Първата седмица на месец май 2010 година беше наситена с редица мероприятия – концерти, фестивали, чествания и др.

От 30-ти април до 2-ри май се проведе фестивалът „Изгряват звезди” в гр. Петрич, където Вокална група „Звънче” спечели втора награда.
На 2-ри май в концерта под надслов „Пея и танцувам за моя град”, проведен по инициатива на читалището се изявиха всички певчески и танцови формации участващи активно в дейността му.

На 3-ти май участие във фолклорния фестивал „Южни слънца”, гр. Петрич взеха Танцов състав „Звездица”, който спечели второ място в направление „Танцово изкуство” и Народен хор „Славей”, който получи Трето място в направление „Надпяване”. Имаше и индивидуална награда за Елена Георгиева – трето място в направление „Надпяване”.

На 5-ти май камерен състав от АНПТ „Никола Вапцаров” посети гр. Ново село, Република Македония, където съставът взе участие в концерт посветен на празника на града.

На 6-ти май, Гергьовден, ръководството на читалището отбеляза Ден на храбростта и Българската армия с поднасяне на венци и цветя на паметника на загиналите във войните. А вечерта, в Интерхотел „Сандански” беше проведен Празничен концерт за гостите на хотела, в който се изявиха Женска фолклорна група „Здраве” и камерен състав от АНПТ „Никола Вапцаров”.