Предстояща премиера на Драматичен театър „Пейо Яворов“

„Звънчетата“ се завърнаха с първа награда от Национален конкурс „Сезони“, Бургас
март 24, 2010
Танцьориките от формация „Хоуп“ обраха медалите на хип-хоп състезание в София
април 12, 2010
Покажи всички

Предстояща премиера на Драматичен театър „Пейо Яворов“

p3233686На 7-ми април, в големия салон на Дома на културата в гр. Сандански, от 19:00 часа, Драматичен театър „Пейо Яворов“ към Читалище „Отец Паисий“ ще представи ПРЕМИЕРА  на  постановката „Мравчи пътеки“ от Свежа Дачева. Входът е свободен.

Авторката Свежа Дачева е доктор на науките по етнография. Завършила е Великотърновския университет със специалност българска филология. Тя е изследовател-етнолог, автор на много книги в областта на етнологията в България. Създателка е на единствения  българо-шведски и шведско-български речник. Има издадени поетични сборници. От 80-те години живее и работи в Швеция.

„Мравчи пътеки“ е първата й драматургична творба със съвременна тематика, в която ситуациите се развиват динамично в иначе сивото ни ежедневие. Пиесата е наситена с философски разсъждения за отношенията между хората, човечността и добротата в една абсурдна битова ситуация.

МРАВЧИ ПЪТЕКИ
от Свежа Дачева

Действащи лица: Елена Тимушева, Адриана Кортова, Любов Шарина, Георги Андонов, Тошко Христов, Анелия Атанасова, Елена Ханджийска, Иван Павлов, Иван Данаилов

Музикално оформление: Огнян Терзиев и Константин Трайков

Осветление: Васил Спиров

Следи текста: Луиза Божинова

Художествен ръководител: Иван Данаилов