Републикански титли по хип-хоп за читалищната група „Хоуп”

Дядо Коледа и Снежанка пристигат…
декември 10, 2009
Коледни тържества в Читалище „Отец Паисий”
декември 28, 2009
Покажи всички

Републикански титли по хип-хоп за читалищната група „Хоуп”

sequence-01-300x240Танцова формация „Хоуп“ с ръководител Невена Станкова при Читалище „Отец Паисий“, гр. Сандански спечели два златни медала на 4-я национален турнир по хип-хоп „Предколедна танцова фиеста“.  Състезанието се проведе в гр. Перник и в него участваха повече от 500 танцьори от 25 колектива от цялата страна, разпределени в различни възрастови групи и танцови категории.  ТФ „Хоуп “ мери сили с най- добрите хип-хоп състави в България като The Center, The Scary Shadows- Стара Загора, Forsite crew- Бургас, Galaxico- Димитровград и още много други.

Компетентно жури, съставено от международни и национални съдии, сред които бе и Георги Енчев- Гош, най-известният български хип-хоп хореограф, оценяваше танцовите умения на състезателите. Първите отличия сред най-малките участници в състезанието грабнаха – Николина Траянова и Александра Равначка, ученички във Второ основно училище „Христо Смирненски“, гр. Сандански.  Дуетът впечатли журито с професионалното си изпълнение и непринуденото си поведение на сцената. „За Нина и Алекс това състезание беше истинско предизвикателство , тъй като те не знаеха върху каква музика трябва да танцуват, защото тя се избира от организаторите на фестивала“, обясни ръководителката на състава.

Вторият златен медал дойде в състезателната категория „формация“. „Хоуп“  разби конкуренцията си с хореографията „Бойс дрийм“, направена лично от ръководителката Станкова.  „Момичетата ни се справиха отлично и това си личеше по бурните аплодисменти на публиката, която изобщо не ни познаваше преди да излезем на сцената. Това бе най-голямата награда за нас“, подчерта тя.

Нели Маринова, след люта конкуренция, пък успя да се нареди на 6-о място в „сола – жени“.

 „Отидохме, видяхме и победихме!“- гордо заявиха момичета от Танцова формация „Хоуп“, които за първи път се явяват на републиканско състезание по хип-хоп.