ХІV – ти Балкански Младежки Фестевал “Младостта на Балканите”

Поетът Петър Караангов направи дарение за библиотеката
август 7, 2009
Ново дарение на книги за библиотеката
септември 16, 2009
Покажи всички

ХІV – ти Балкански Младежки Фестевал “Младостта на Балканите”

Балканският Младежки Фестивал – едно от най-големите и значими международни събития за младежта в югоизточна Европа се проведе от 9-ти до 14-ти септември за пета поредна година в град Сандански.

Както говори и мотото на фестивала „Младостта на Балканите днес, бъдеще за Европа утре!“, главната цел на това музикално и артистично събитие е да демонстрира младежкия потенциал на Балканите и Европа пред обществото и да покаже, че е възможно партньорството между хора от различни култури

Балканският Младежки фестивал въплъщава едновременно единността и многообразието, създава атмосфера на младите за изява и творческо развитие, но и за установяване на нови контакти и обмен на информация, срещи и опознаване, дискусии по актуални проблеми и споделяне на таланти.

Доказателство за уникалността на Балканския Младежки Фестивал са 600-те участника, от които около 250 чуждестранни гости. Те  взеха участие във фестивалните изяви и показаха умения в най-различни сфери, като по този начин демонстрираха стремежите на младите да превъзмогнат различията си и да се опознаят, докато се забавляват заедно.

Читалище „Отец Паисий“ участва във фестивала с три младежки формации – танцов състав към АНПТ „Никола Вапцаров“, Вокално трио „Sway“ и Танцова формация „Хоуп“.