Коледни тържества в читалище „Отец Паисий”

Читалище „Отец Паисий” спечели проект за издаване на юбилеен сборник
декември 9, 2008
Фолк певицата Емилия снима клип в читалищната библиотека
януари 19, 2009
Покажи всички

Коледни тържества в читалище „Отец Паисий”

На 20 декември ВГ „Звънче”, школа по пиано и детски народен хор към читалище „Отец Паисий” изнесоха празничен коледен концерт в камерната зала на Дома на културата.

На 21 декември се проведе традиционният коледен карнавал – бал с маски. С много музика, песни и танци децата от читалището отпразнуваха коледния празник. Читалище „Отец Паисий” беше подготвило за малчуганите много приятни изненади и награди. По традиция на коледния бал бяха излъчени победители в конкурса за най-добра маска и карнавален костюм. Мис „Карнавал” стана Мария Терзийска, самодейка от детския танцов състав, в ролята на „баба Марта”. На финала на празничния карнавал пристигна Дядо Коледа, който поднесе лакомства на малчуганите. На тържеството бяха поканени също децата от Дома за увреждания в с. Петрово.

На 24 и 25 декември читалище „Отец Паисий” представи празнични програми в ресторанта на интерхотел „Сандански” за гостите на хотела. На Бъдни вечер в програмата взеха участие танцова формация „Хоуп”, вокална група „Звънче” и детски народен хор „Славей”. В празничната програма на Коледа участва Ансамбълът за народни песни и танци „Никола Вапцаров”.