Представяне на стихосбирката на Иван Гаврилов

Среща на читалищни дейци
ноември 30, 2008
Читалище „Отец Паисий” спечели проект за издаване на юбилеен сборник
декември 9, 2008
Покажи всички

Представяне на стихосбирката на Иван Гаврилов

На 5.12.2008 г. Читалище „Отец Паисий” проведе в Таверна „Дионисос” представяне на новата стихосбирка на Иван Гаврилов, озаглавена „Вик”. d181d182d0b8d185d0bed181d0b1d0b8d180d0bad0b0Поетичната среща беше открита от Магдалена Христова, мениджър на читалището. Тя заяви, че в навечерието на 90-годишнината от основаването на читалище „Отец Паисий”, с представянето на тази книга, ще бъде положено началото на още много подобни срещи с местни автори. Стихове от новата стихосбирка на поета прочете Здравка Иванова -библиотекар в читалищната библиотека.

Рецензентът на книгата Серафим Гоцев направи литературно-творчески портрет на автора и отбеляза, че Иван Гаврилов не е обичаен поет, че той е едно ново явление в поезията и неговата поезия не е просто вик, това е един крясък за повече човечност, един вик към всички, вик за пробуждане на доброто и човечността.

Председателят Атанас Стоянов от името на Читалище „Отец Паисий” подари на поета картина и му пожела здраве, щастие и още много творчески успехи.

След официалното представяне организаторите поканиха гостите на празничен коктейл.