НОВИНИ

„Хоуп” с нов спектакъл в Сандански

25.04.2017

Децата и младежите от танцова формация „Хоуп” при Народно читалище „Отец Паисий-1919” – гр. Сандански, ще представят най-новия им танцов спектакъл. Ще можете да се насладите на „Танцов Комикс: Герои срещу Злодеи”. Очаквайте сблъсъка на доброто и злото, преплетени в невероятна танцова битка, с разнообразна музика и артистични танцьори. Ще можете да си припомните любимите герои и злодеи на малки и големи. Спектакълът ще се проведе на 30 април (неделя) от 19:00 в големия салон на Дома на културата. Входът е свободен.

Народно читалище „Отец Паисий“ проведе „народна седянка“

24.04.2017

Народно читалище „Отец Паисий” – гр. Сандански, организира и представи „народна седянка” на площад „Алианс”. В демонстрацията на старинни занаяти се включиха женските фолклорни групи  към читалището „Детелина” и „Здраве”.

Идеята на организаторите бе де се покаже за пореден път, че българските традиции – неповторимото богатство оставено от предците ни, са живи

„Детелина” и „Здраве” призоваха да пазим и разпространяваме българските традиции, за да върнем у младото поколение усещането за гордост и сила на родовия корен.

Събитието бе част от културната програма на Община Сандански във връзка с честванията, посветени на Празника на град Сандански.

Танцова формация „Хоуп” се завърна с 6 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медала от международен турнир в Пловдив

03.04.2017

Танцова формация „Хоуп” при Народно читалище „Отец Паисий-1919” взе участие на седмия международен танцов фестивал „Пловдив-древен и вечен”, който се проведе на 1 и 2 април в града под тепетата. Санданската формация се представи изключително, като 70-те танцьори се наредиха в челната тройка във всичките изпълнения, с които участва формацията.

В първия състезателен ден, в стил „етно танц”, публиката бе завладяна от „Танцът на келтите”, който се нареди на първа позиция. В стил MTV медалите и купите валяха един след друг. Снежана Андреева се окичи със сребро при мини солата. Александър Джаков прибави заслужено злато към колекцията на формацията със своето соло, във възраст мини. Теодора Шаламандова и Валентина Харизанова направиха страхотен дебют при юношеските дуети и се качиха на най-виското стъпало от общо шест дуета от България и Румъния. След сериозна конкуренция при групите, момчешкият състав на формацията, който за пръв път се яви на състезание, заслужи бронзовата купа при децата, а „Минионите”- среброто при юношите. Силно присъствие показаха санданчани и във формациите. Изпълненията „Детска площадка”- възраст  мини, „Супер момичета”,- деца и „Хотелът”- юноши грабнаха заслужено най-високото отличие.  Във втория състезателен ден, Танцова формация „Хоуп” извоюва още един сребърен и един бронзов медал с хотреографиите „Господарката на злото” и „Алиса в страната на чудесата”, но в стил „Оупън”, възрасти мини и деца. Всички танци получиха квоти за участие на международния танцов фестивал „Храмът на Кибела”,Кранево 2017. (още…)