НОВИНИ

Мъжката фолклорна група при Народно читалище „Отец Паисий-1919″ е първа на фестивал в Разлог

20.09.2015

Мъжката фолклорна група при Народно читалище „Отец Паисий-1919″ спечели първо място на XI Фестивал на мъжките фолклорни групи и индивидуални изпълнители в Разлог.

Фестивалът на Мъжките фолклорни певчески групи и индивидуални изпълнители се провежда за пръв път през 1998 г. по идея на Георги Мекушин и Мъжка фолклорна група към Ансамбъл „Перун”.

В първият фестивал вземат участие 19 групи от Благоевградска и Пазарджишка област.

През годините броят на участващите групи се увеличава, а фестивалът става популярна сцена за изпълнения на прекрасни автентични български песни.

Първо място за група „Младост“ от фестивала „Пей сърце“, гр. Кюстендил

02.09.2015

Група за стари градски песни „Младост“ спечели почетното първо място от участието си във Фестивала на старата градска песен „Пей сърце“, проведен в град Кюстендил на 29 и 30 август 2015 година. След успешното представяне, групата бе поканена да участва в телевизионното предаване за стари градски песни  „Ако зажалиш някой ден”.

Деветият национален фестивал на шлагерната и старата градска песен “Пей сърце”- Кюстендил, 2015  се организира под патронажа на кмета на Община Кюстендил – г-н Петър Паунов. Целта на фестивала е съхраняване и популяризиране на  старата градска и шлагерна песен, възраждането й за нов живот и приобщаване на младите хора към тяхната лиричност и красота. Фестивалът е с конкурсен характер и се провежда в рамките на два дни.