НОВИНИ

Детски народен хор „Славей“ с медали от „Орфеева дарба“

21.03.2013

Детски народен хор „Славей“ към Народно читалище „Отец Паисий-1919″, гр. Сандански грабна бронзов медал на ІХ-я Национален конкурс за музикално и танцово изкуство „Орфеева дарба“, който се проведе в София на 16 март.
При индивидуалните изпълнения Елена Георгиева завоюва сребърен медал с песента „Незифинка болна легнала“, а Лора Панайотова и Даринка Дамянова – бронзов с „Шила Мара“ и „Дуйни ми дуйни“.
Ръководителят на състава Магдалена Танчева бе удостоена с диплом за принос в развитието на народното пеене.
Отличията дойдоха след оспорвана надпревара с изпълнители от музикални училища и читалища от страната.
Председателят на Народно читалище „Отец Паисий-1919″ Атанас Стоянов поздрави ръководителят на хора Магдалена Танчева за постигнатите успехи и й пожела догодина да се върне от фестивала със златни медали.

Тhe Hopers спечели квота за участие на световното първенство по танци

15.03.2013

Хип-хоп групата The Hopers, част от Танцова формация „Хоуп” при НЧ „Отец Паисий”, извоюва право да участва в световния турнир по танци Dance World Cup 2013, който ще се състои през юли в Брайтън, Англия.

Квалификационния тур се проведе на 9 март в Младежкия театър, София. 

Осем от момичетата се състезаваха с отбори от цялата страна, като в хип-хоп категорията до 18 години само санданчанките получиха квота за участие в международния форум. 

Участниците и ръководителката могат да поемат част от средствата за пътуването, но за крайната цел са нужни доста повече. 

Ръкводителката и момичета от The Hopers призовават всеки, който въпреки труните времена, в които живеем, може да помогне финансово и да спонсорира пътуването на участниците, да се свърже с Невена Станкова на телефон 0893 33 45 04. 

”Знаем, че има по-важни каузи от нашата, но ако някой иска да ни помогне да сбъднем една мечта, ще сме изключително благодарни”, сподели Невена Станкова