НОВИНИ

Пет години танцова формация „Хоуп” в снимки, купи и медали

26.02.2013

Народно читалище „Отец Паисий-1919” проведе изложба на снимки, купи и медали по случай 5-годишнината от създаването на Танцова формация „Хоуп” . Събитието се състоя на 24 февруари във фоайето  на Дома на културата. В изложбата бяха включени снимки от първата до последната изява на състава. Гостите имаха възможността да видят и докоснат всички купи и медали, спечелени от формацията през изминалите годините. Много от тях се снимаха за спомен и с най-добрите индивидуални състезатели от групата. 

В допълнение на това бяха изложени и рисунките, с които повече от 50 деца участваха в конкурса на тема „Аз танцувам”. Бяха връчени парични и предметни награди на най-добрите участници в трите раздела на конкурса- рисунка, колаж и литературна творба, предоставени от ръководителката на Танцова формация „Хоуп” – Невена Станкова. 

За всеки участник НЧ „Отец Паисий-1919” предостави диплом за участие.

„Радвам се, че поощрихме децата да участват в нещо друго, освен танците, и да покажат и другите си таланти. Гордея се, че Сандански има толкова талантливи деца, които имат желание да участват в подобни конкурси. Благодаря на всички участници и им пожелавам да продължават да бъдат такива инициативни и талантливи деца!”, сподели Станкова.

Ансамбълът към читалището представи богата фолклорна програма във второто издание на фестивала „Златен грозд”

18.02.2013

За втора поредна година в Мелник се организира фестивалът на прочутото мелнишко вино „Златен грозд” . Най-малкият град в България, Мелник се превърна в още по-притегателно място. В рамките на фестивала гостите и туристите на града имаха възможност да се насладят на чудесните вина, произведени в  избите от региона, придружени с подбрани мезета и богата фолклорна програма представена от Ансамбъла за народни песни и танци „Никола Вапцаров” към народно читалище „Отец Паисий-1919”.