НОВИНИ

Празничен концерт за посрещане на пролетта

23.03.2012

Пролетен концерт, организиран от  Народно читалище „Отец Паисий-1919” събра на едно място стотици граждани. Санданчани имаха възможността да се насладят на прекрасните песенни и танцови изпълнения подготвени от детските състави към читалището. Събитието бе проведено на 22 март на площад „България” и в него пяха и танцуваха Формация „Хоуп”, с ръководител Невена Станкова, Вокална група „Звънче”, с ръководител Здравка Гошевска, Детски народен хор „Славей”, с ръководител Магдалена Танчева и Детски танцов състав „Звездица”, с ръководител Васил Петров.

“Хоуп”- Шампиони!

12.03.2012

 

Формацията получи и Гранд При за „Национален принос към развитието на стила хип-хоп за 2011 година”, връчена от Българската Спортна Танцова Федерация.

Групата “The Hopers”, част от Танцова формация “Хоуп” към Народно читалище „Отец Паисий-1919”, град Сандански спечели първо място в Националния турнир по хип-хоп – Денс Фест 2012, гр. София.

Наградата бе извоювана в най-трудната танцова категория – формации над 16 години.

Най-големите момичетата грабнаха публиката и журито в залата с новата си хореография, наречена „Клонинг”. (още…)

Празнично утро „Бели и червени” бе проведено в библиотеката

01.03.2012

С много настроение, песни и лакомства близо 100 деца посрещнаха Баба Марта в Детския отдел на читалищната библиотека. В образа на баба Марта се превъплъти самодейката Радка Цекова. Облечена в народна носия, с пита, торба с мартенички и с пъстра хурка и тояга, окичена с цъфнали кокичета в ръцете, тя влезе в залата, посрещната с аплодисменти и хорови възгласи „Добре дошла, Баба Марто!”. Тъй като посрещането съвпадна с традиционния български празник Сирница, Баба Марта разказа и демонстрира на любопитните малчугани обичая „амкане”, след което раздаде на децата мартеничките. На празника пяха децата от Вокална група „Звънче” с ръководител Здравка Гошевска и малките музиканти от Китаро-мандолинния оркестър.