НОВИНИ

Открит урок на тема „135 години от Априлското въстание”

04.05.2011

Открит урок на тема  „135 години от Априлското въстание” беше организиран и проведен в библиотеката на читалището. Ученици от 11-те класове на Гимназия „Яне Сандански”, с преподавател  госпожа Евелина Мегeрова, бяха участниците в проведеното мероприятие. Урокът се състоя в Читалнята за възрастни и беше поднесен по интересен и заинтригуващ начин  за всички участници. Организатори на събитието бяха библиотекарите Атлаза Николова и Стаменка Панкова. Те запознаха учениците в събитието и с настъпилите нововъведения в библиотеката във връзка с проекта „Глобални библиотеки”.

Успешна изява на китаро-мандолинния оркестър в Пазарджик

03.05.2011

Китаро-мандолинният оркестър към Народно читалище „Отец Паисий-1919”, очарова публиката на град Пазарджик с чудесното си представяне в Петия международен мандолинен фестивал „Viva Tremolo“, проведен от 29 април до 1 май. Във фестивала участваха 8 оркестъра от България, Македония и Гърция. Нашият състав се представи на високо ниво и спечели адмирациите на журито.

Проявата беше закрит с „Ръченица“ от Петко Стайнов, изпълнена от Сборен международен мандолинен оркестър „Viva tremolo“, съставен от участниците във фестивала под диригентството на Ваня Дарджикова.

На финала организаторите поднесоха на изявилите се статуетка, диплома и цветя и изразиха задоволство и признателност от това, че съставите работят за подържането и популяризирането на този вид изкуство.

Грандиозен спектакъл в чест на Световния ден на танца изнесе „Хоуп”

02.05.2011

Танцова формация (ТФ) „Хоуп” представи впечатляващ спектакъл в чест на 29-ти април – „Световен ден на танца”. В продължение на час и половина учениците на Невена Станкова радваха санданската публика, която за пореден път остана очаровани от прекрасно представената композиция, включваща в себе си танцово шоу и хип-хоп танци. Момчетата от New Order Crew и певеицата Веси Дебренлиева чудесно допълниха постановката, а водещата беше в стихията си и се вписа напълно в цялостната идея на представлението.