НОВИНИ

Днес се навършват 140 години от рождението на композитора Франц Лехар

30.04.2010

Франц Лехар е австрийски композитор от унгарски произход. Той е водещ композитор на оперети в 20-ти век . Роден е на 30 април 1870 г. в град Камарон в Австро-Унгарската империя . Днес градът се намира в пределите на Словакия . (още…)

„Пиринска китка” по БНТ 1

28.04.2010

АНПТ „Никола Вапцаров” ще представи композицията „Пиринска китка” по БНТ 1 на 29 април от 15:20 часа.

Същата програма беше заснета в края на май в парка на Сандански и бе излъчена на Великден по БНТ Пирин.

Постановката „Пиринска китка” включва чудесно съчетание на пирински народни песни и танци, моменти на народно увеселение, традиционни люлеения, а в кулминацията прозвучава песен, посветена на родния край.

„Ние вече сме читатели“ – заявиха ученици от основните училища в град Сандански

15.04.2010

dscn1016Мероприятието „Вече сме читатели“, което се провежда ежегодно в читалищната библиотека, е един от най-вълнуващите и запомнящи се моменти за първокласниците. И през тази учебна година, в продължение на цяла седмица, Детският отдел към библиотеката беше посетен от редица възпитаници на училищата в града. По непринуден и близък до децата начин библиотекарките – г-жа Ваня Субашева и г-жа Йорданка Русакова – неусетно приобщиха бъдещите читатели от първи клас към правилата за ползване на книгите, за техният избор и заемане от библиотеката.

Танцьориките от формация „Хоуп“ обраха медалите на хип-хоп състезание в София

12.04.2010

„Хоуп“ трупа точки за европейското първенство в Холандия

p41110561Момичетата от Танцова формация „Хоуп“  обраха златните медали на Четвъртия национален квалификационен турнир по хип-хоп танци. Проявата се проведе на 11 април 2010 г. в зала „Триадица“, София, организирана от Българска танцова организация (БТО) и Българска спортна танцова федерация (БСТФ). В оспорваното състезание сили премериха най-добрите състави от цялата страна. (още…)

Предстояща премиера на Драматичен театър „Пейо Яворов“

01.04.2010

p3233686На 7-ми април, в големия салон на Дома на културата в гр. Сандански, от 19:00 часа, Драматичен театър „Пейо Яворов“ към Читалище „Отец Паисий“ ще представи ПРЕМИЕРА  на  постановката „Мравчи пътеки“ от Свежа Дачева. Входът е свободен. (още…)