НОВИНИ

Детски рисунки украсиха фоайето на Дома на културата в гр. Сандански

30.05.2009

На 29 май Читалище „Отец Паисий“ организира изложба на детски рисунки под надслов „Цветно творчество“. Инициативата бе посветена на Европейската година на творчеството и иновациите. Изложбата откри зам.-кмета по хуманитарните дейности Мария Чинкова. (още…)

Танцова формация „Хоуп” се завърна с награда от международен фестивал

29.05.2009

Танцова формация „Хоуп“ към Читалище „Отец Паисий“ взе участие в Първия международен фестивал „Млади таланти“, който се проведе от 28 до 30 май 2009г в Националния дворец на децата, гр. София. Фестивалът събра колективи от цялата страна, а също и от Полша и Чехия. (още…)

Солисти към АНПТ „Никола Вапцаров” представиха българската страна в Атина

25.05.2009

На 24 май 2009 г. в гр. Атина под егидата на посолството на Република България в Република Гърция се проведе честване посветено на Деня на българската писменост и култура. Солистите към ансамбъла при Читалище „Отец Паисий“ -  Йордан Андреев и Фросина Андонова се включиха в празничната програма, която бе с продължителност от около 90 мин. (още…)

Дни на отворени врати в библиотеката

08.05.2009

Във връзка с професионалния празник на библиотекарите, библиотеката при читалището в  гр. Сандански се присъединява към инициативата на Българската библиотечно-информационна асоциация „Библиотеката – център за информация и комуникация за всеки“. (още…)

Първа награда за децата от Вокална група “Звънче” на фестивала “Изгряват звезди”

05.05.2009

От 30-ти април до 2-ри май в град Петрич се проведе Деветият международен фестивал на детско-юношеската забавна песен „Изгряват звезди“. Във фестивала взеха участие около 180 изпълнители от цялата страна, а също и от съседните Македония и Гърция. (още…)